Unga ledare – Moa Hjort

Moa har sedan hon var 14 år varit ledare i klubben i olika sammanhang. Huvudsakligen för ungdomar men även för klubbens äldre medlemmar. Hon har på ett föredömligt sätt tagit ansvar och organiserat och genomfört många aktiviteter för ungdomarna i klubben och i distriktet. Hon har en positiv attityd och är en god förebild. Hon har t ex vid samlingar för ungdomarna berättat om hur det är att delta på distriktets aktiviteter för att locka fler och delta. Vad som händer på lägren och tävlingsresor och att man får nya kompisar.
I en tid när det är allt svårare att engagera ideella krafter är det extra glädjande när en ungdom tar för sig och inte bara engagerar sig i klubbarbetet utan även på distriktsnivå. En mycket värdig kandidat till stipendiet.

 Unga ledare – Kaisa Rooba 

Kaisa har tagit oss med storm i Umeå OK. Hon har så många goda sidor som ledare och som människa att vi som är ansvariga i klubbens styrelse inte kan påminna oss något liknande hos en person i hennes ålder.
Kaisa är mycket ansvarstagande, kunnig, idérik och socialt kompetent Hon har också förmågan att göra allt jobb med ett leende vilket gör att hon är en inspirationskälla både för ungdomarna som hon är ledare för, och för dom som har förmånen att jobba tillsammans med henne som ledare.
Om man ska peka på någon enskild sak där vi imponerats lite mer av hennes kompetens är det hur hon som läger- och arbetsledare genomförde SOL-lägret tillsammans med klubbens juniorer. Utvärderingarna från de deltagande ungdomarna och deras föräldrar gav lägret och ledarna högsta betyg och vittnar om hur bra Kaisa och hennes yngre kamrater genomförde lägret

 

Här höstens stipendiater i en sammanställning, förutom Guldkotten och Gröna kotten!

Unga Ledare
Moa Hjort OK Skogsströvarna
Kaisa Rooba Umeå OK
Utvecklingsstipendium för talanger
Axel Granqvist OK Ravinen
Simon Hector Snättringe SK
Simon Imark Tullinge SK
Henrik Johannesson Stora-Tuna OK
Isac von Krusenstierna OK Kåre
Vilma von Krusenstierna OK Kåre
Jens Rönnols Järla Orientering
Alva Sonesson Falköpings AIK OK
Rasmus Wickbom I19 IF
Johanna Öberg OK Linné
Silva JK-fond
Gustav Bergman OK Ravinen
Årets tränare
Thierry Gueorgiou Svenska Orienteringsförbundet
Lina Strand Göteborg/Majorna OK