Årets Guldkotte utdelad

Det är självklart många prestationer som glittrar och tindrar på orienteringens stjärnhimmel. Men det är en persons prestationer som har lyst alldeles särskilt tydligt och klart under 2017. Intresset för och lyskraften kring insatserna har i synnerligen hög grad bidragit till att bredda och öka kunskapen om vår sport. Både genom att det visats reportage från tävlingarna och att resultaten exponerats och fått stor uppmärksamhet i TV och media. Inte bara inom en utan två av orienteringens discipliner.
Genom att erövra tre VM-guld i orientering och tre VM-guld i skidorientering lyser Tove Alexandersson som den klaraste av alla stjärnor på vår orienteringshimmel efter 2017. Hon är ett föredöme för vår sport.
På bilden tar Tove Alexandersson emot Skogskortens Gynnares Guldkotten 2018 för sitt fantastiska bidrag till Svensk orientering 2017 av föreningens ordförande Kerstin Tjernlund.

Skogssportens Gynnares är en ideell förening, och bygger på idén att bredda och att utveckla orien-teringssporten. Våra viktigaste verktyg är att dela ut stipendier och utmärkelser till personer eller organisationer som genom sina insatser eller prestationer bidrar till detta.