Årets Unga ledare utsedda

Endast två ansökningar har kommit in under rubriken Unga ledare, men dessa båda kandidater bedömdes som mycket väl kvalificerade: Emil Wipp, Järla Orientering och Arvid Hammar, FK Herkules Här nedan följer utdrag ur de motiveringar som angivits i ansökan av deras respektive klubbledare.

Emil Wipp är endast 21 år gammal och var tävlingsledare för våra stora tävlingar ”Järladubbeln” i maj i år. Tävlingarna arrangerades i Åva angränsande till Tyresta Nationalpark vilket innebar extremt mycket arbete med markägaren (Tyresta Stiftelsen) för att få allting på plats. Biträdande nationalparkschefen samt Stockholms OF:s marksamordnare var med under hela planeringsprocessen och var mycket nöjda med resultatet under och efter tävlingarna något som redan öppnat upp för nya arrangemang i området. Arrangemanget var väldigt lyckat med totalt 2232 startande och väldigt höga betyg i deltagarenkäten i Eventor (4,17 dag 1; 4,33 dag 2). Det är inte många som tar på sig liknande uppgifter speciellt inte i hans unga ålder.

Emil studerade på orienteringsgymnasiet Fredrika Bremer och det visar att ett ledarspår är nog så viktigt för orienteringen som enbart elitsatsning.

Arvid Hammar är en kille som alltid ställer upp. Han har på egen hand ritat o fått godkänt en sprintkarta (Åbykullen) i Mölndal där klubben haft tävling i sommar med nöjda löpare. Varje vecka året runt lägger han banor för våra ungdomar med olika svårighetsgrader. Han ordnar med läger för de yngre,driver en ungdomsstyrelse i klubben m.m

Vid andra arrangemang lägger han ofta banor, sätter ut kontroller som förlöpare, tar in kontroller eller hjälper till med vad som helst där det behövs

Han är en stor tillgång för vår klubb, jag har säkert glömt mycket han gör och väl värd detta stipendium

Gynnarstyrelsen ber att få gratulera båd stipendiaterna.