Gröna kotten och Silverkotten utdelade under Oringen

OK Nacke hamnade i en mycket svår situation inför sin påsktävling i våras: Länsstyrelsen hade upptäckt att banorna delvis gick i ett område där en utrotningshotad fågel häckade och man krävde att de skulle läggas om eller att tävlingen skulle ställas in. – Det är omöjligt, svarade tävlingsledningen, men Länsstyrelsen stod på sig. ”Sen blev vi varse om att enligt svensk lag måste en sån här fågel skyddas, och vi är ju naturvänner”, sa Björn Nilsson, tävlingsledare för Nackheträffen till Sveriges Radio P4 Halland.

Mikael Söderman från Nordic Green Energy, delar ut Gröna kotten till OK Nacke!

Sagt och gjort, man ändrade enligt Länsstyrelsens krav och genomförde tävlingen efter mycket extra arbete. Enligt representanterna som tog emot Gröna Kotten, har man delvis fått kompensation för de extrakostnader som uppkom, men de 15 000:- som stipendiet innebär, är givetvis ett välkommet tillskott. Att OK Nacke framstår som föredömliga naturvänner och att Länsstyrelsen i Hallands län fått sig en välbehövlig läxa, kan vi väl alla glädjas åt.

Gröna Kotten är ett stipendium som inrättats tack vare stöd från företaget Noedic Green Energy och delades nu ut för sista gången. Styrelsen för Skogssportens Gynnare är glad över att få dela ut stipendiet, trots att det är alltför lite känt i orienteringsföreningarna och att det uppmärksammas väldigt lite utanför Skogssportens Gynnares egna kanaler. Orienteringsrörelsen gör mycket för att främja ”gröna intressen”, men man glömmer bort att berätta om det – det behöver bli bättre på!

 

– Det var en glad överraskning, sa Karlskrona SOK:s ledarreprersentant efter mottagandet av årets Silverkotte, med vidhängande stipendiesumma. – Vi är mycket glada över att arbetet varit så framgångsrikt under den korta tid vi existerat, fortsätter han och man kan ana ganska mycket stolthet i rösten tillsammans med glädjen.

Karlskrona SOK tar emot Silverkotten som landets bästa ungdomsklubb!

Klubben har en femårsplan som man arbetar utifrån och hittills har utfallet överträffat förväntningarna. För närvarande har man sex aktiva i H16-klassen och där ser man en av sina närmaste stora utmaningar. – Vi vill (och måste) ge dem det stöd som krävs för att de ska kunna utvecklas till framtida elitlöpare i junior- och seniorklasserna, men vi har byggt en strategi också för det, fortsätter han.

Det råder ingen tvekan om att Karlskrona SOK är en fullvärdig mottagare av Silverkotten, inte minst när man studerar deras hetaste

Snättringe SK tar emot stipendiet som bästa ungdomsklubb i Svealand och 10 000 kr

konkurrent: Snättringe SK. Stockholmsklubben bedriver också de en förnämlig ungdoms-verksamhet men fick nöja sig med en något mindre summa pengar i egenskap av Svealands stipendiekandidat. Från Norrland saknas sökande kandidater för andra året i följd. Det är tråkigt, för nog bedriver man god ungdomsverksamhet också i de nordliga landsdelarna!!!