Mångfaldsstipendiet 2015 till Emmaboda Verda OK

Mångfaldsstipendiet 2015

Skogssportens Gynnare har beslutat att tilldela 2015 års Mångfaldsstipendium till Emmaboda Verda OK med 15 000 kronor. Följande motivering ligger till grund för beslutet:


Orientering är inte den idrott som når nyanlända till Sverige; Emmaboda Verda OK har med sin medverkan i ett integrationsprojekt varit med och vänt den trenden. Föreningen nappade direkt på en förfrågan 2014 från Smålandsidrotten som gick ut till fyra föreningar i Emmaboda om att medverka i ett projekt som bygger på etnisk mångfald. Det blev en fantastisk uppslutning, som ingen av de andra föreningarna kom i närheten av. Det har bl.a. resulterat i att klubben, när man under våren haft orientering i skolorna, mötts av stor entusiasm av de barn som var med i integrationsprojektet och att de dessutom hade kunskaper som gav dem ett försprång och större självförtroende. Några invandrare har också provat Naturpasset och Veckans bana under våren.
Föreningen har inte beslutat hur man skall driva projektet vidare. Skogssportens Gynnare kan konstatera att ett framgångsrikt mångfaldsarbete som regel bygger på flera års målinriktat arbete i föreningslivet och Emmaboda Verda OK är här på god väg, tillsammans med den tydliga samverkan som finns med skola och övrig kommunal verksamhet. Det vill vi i Gynnarna vara med och stödja.”

 

Äntligen finns bilden här – tack för ert tålamod!