Svenska Cupen MTBO och juniorstipendiaterna

D17-20
1:a Alva Jonsson, Långhundra IF, 2:a Adelina Funke, Leksands OK och 3:a Julia Werner, Avesta OK

Damjuniorerna.
Under året att Alva Jonsson från Långhundra IF varit klassens dominant. Hon har radat upp seger på seger och i princip var totalsegern klar innan avslutningen. Och på lördagen satte Alva definitivt spiken i kistan och säkrade totalsegern genom att ta en delseger cirka en minut före Emma Jonsson från IFK Mora OK. Och detta följdes upp med ännu en seger på söndagens masstart för Alva, nu före Adelina Funke, Leksands OK. I totalen så segrade Alva före Adelina och Julia Wanner, Avesta OK.

H17-20
1:a Joel Ernstsson, Finspångs SOK, 2:a Rasmus Nordgren, OK Kåre och 3:a Gustav Jonsson, IFK Mora

 

Herrjuniorerna
Herrarnas juniorklass har under hela säsongen varit ett getingbo med tuffa och jämna fighter mellan i första hand Gustav Jonsson IFK Mora OK, Joel Ernstsson Finspångs SOK och Rasmus Nordgren OK Kåre. Alla tre hade tagit flera delsegrar och inför finaltävlingarna ledde Gustav men det var en väldigt öppen historia vem som skulle ta hem spelet.

Och det blev precis en så jämn historia som förväntat. Rasmus firade sin födelsedag med att ta hem sprinten före Joel vilket innebar att kampen hårdnade ytterligare. Inför masstarten konstaterade grabbarna att den som var först i mål av Joel och Gustav skulle vinna totalen. De tre i topptrion, Rasmus, Joel och Gustav, såg varandra titt som tätt ute på masstartsbanan även om de hade olika gafflingar. Och mot slutet så var Rasmus starkast och tog hem segern före Joel och Gustav som var cirka en respektive två minuter efter. Och det resultatet innebar att Joel tog sig förbi Gustav och vann totalen, och att även Rasmus smet förbi Gustav med minsta möjliga marginal. Mellan de tre skiljde bara tio poäng och Rasmus och Gustav hade till och med samma poäng där finalens placering fällde avgörandet.