Silva JK-fonden

Vad är Silva JK-fonden?

Stipendiet kom till 1980 när dåvarande ständige medlemmen i Skogssportens Gynnare, Alvar Kjellström, sålde sina aktier i Silva Sweden AB och i ett avtal förband den nya ägaren att under åren 1980-1984 betala 225 000 kronor jämte ränta till Gynnarna. Alvar Kjellström överlämnade dessutom ett antal börsnoterade aktier, vilka tillsammans med ovannämnda kapital skulle förvaltas av Skogssportens Gynnare. Stipendiefonden, fick namnet Silva JK-fonden, JK efter Alvars framlidne son Jan, och dess syfte är ”att stödja och stimulera orienteringsungdomars internationella kontakter”.

Vem kan söka stipendiet?

Syftet med stipendiet är ”att stimulera orienteringsungdomars internationella kontakter” och kan sökas av aktiva som bedöms ha kapacitet att ta medalj vid kommande (senior)VM, inom orienteringsförbundets fyra grenar.
Stipendiet ska ge förutsättningar för att ta sista steget i satsningen mot världstoppen för att kunna

  • delta på fler internationella tävlingar med bra konkurrens i världstoppen
  • delta i internationella tränings-/tävlingsläger för att få mer träning i relevant terräng
  • kombinera studier/arbete med en elitsatsning och samtidigt få utrymme för mer tid för den viktiga återhämtning som krävs vid en elitidrottssatsning på världsnivå
  • göra skillnad för den enskilda individen

Ansökan sker vid en gång per år; 25 oktober.
Du kommer att hamna i samma ansökningsformulär som för Utvecklingsstipendium för talanger. Du kan ansöka om ett av stipendierna eller båda.

Ansök här