Nyheter

 • Vi hälsar Anders Jönsson och Marita Skogum välkomna i styrelsen för Skogssportens Gynnare. Samtidigt vill vi tacka Marianne Söderberg och Kerstin Karlsson för det jobb de lagt ner för föreningen när de nu lämnar sina styrelseuppdrag. Styrelsen kommer avtacka Marianne och Kerstin vid nästa styrelsemöte den 15 juni. Gör vi en kort "koll i backspegeln" ser vi att vi delat ut över 300 tkr i stipendier under året, vilket känns bra.

  Läs mer

 • Gynnarnas årsmöte 2018 äger rum i Ansgarskyrkan, Lidingö, lördagen den 10 mars kl. 10.00. Välkommen!  

  Läs mer

 • Eldsjälar kallar vi dem som helt fångas upp i viljan till förändring och utveckling, och starka förebilder behövs för att visa vägen och bryta invanda mönster. Och Mångfaldsstipendiet 2017 tilldelas en person som med sitt engagemang gör skillnad; Gunilla Hogedal, Vänersborgs OK, får stipendiet på 15 000 kronor för det arbete och engagemang hon visat dels genom det integrationsprojekt som klubben startade i invandrartäta bostadsområden, och sedan i ett nytt projekt, att starta orienteringsverksamhet på ett asylboende.

  Läs mer

 • Nu är det avklarat! Årets stipendieutdelning under OL-galan i helgen. Ett av Gynnarnas 6 Silva JK-stipendier på 15 000 kr gick till VM-trean på långdistans William Lind

  Läs mer

 • Gynnarstipendier hösten 2017 Sök/nominera/föreslå stipendiater inom Orienteringsförbundets alla fyra grenar.

  Läs mer

 • Järfälla OK fick motta Silverkotten 2017 i samband med upptakten till Orangen i Arvika som årets ungdomsförening. Statyetten åtföljs av 20000:-. Gamleby OK utsågs samtidigt till årets ungdomsförening i Götaland och tilldelades 10000:-. Ingen norrlandsförening hade ansökt och därför utdelades inget stipendium för den landsdelen.

  Läs mer

 • Gröna kotten, miljöstipendiet som är initierat av Nordic Green Energy och Svenska Orienteringsförbundets Miljö- och hållbarhetsgrupp. och som delas ut av Skogssportens Gynnare gick i år till 2017 års 10Mila för deras systematiska miljöarbete i samband med det stora, årliga arrangemanget. Representanter för arrangören fick motta utmärkelsen och 15000:- i samband med inledningen av Oringen 2017.

  Läs mer

 • Nu har också Mtb-orienterarnas juniorcup avslutats och Skogssportens Gynnares stipendier delats ut. De sex mottagarna fördelade sig på fem olika klubbar och bara IFK Mora OK kunde ståta med två åkare: Gustav Jonsson (etta) och Emmy Albinsson (trea).

  Läs mer

 • Ett alldeles nytt stipendium delades ut i samband med finalen i Stockholm City Cup - elitstipendiet. Ja, egentligen är stipendiet inte helt nytt, utan en utveckling av det "gamla" Silva-JK-stipendiet. Just den här dagen blev Tove Alexandersson, Emil Svensk och Martin Regborn de första att ta emot stipendiet.

  Läs mer